Mestre Marreta

In 1984 komt mestre Marreta voor de eerste keer in Europa aan, in Portugal, waar hij in Lissabon begint met lesgeven, en zo één van de eerste leraren wordt die lesgeven in Europa. Na in Parijs en Bochum (Duitsland) geleefd te hebben, vestigt hij zich in Amsterdam terwijl tegelijkertijd de school in Montes Claros (MG) doorgaat. 

Mestre Marreta begon met capoeira in Montes Claros in 1976, eerst met professor Baiano en, nadat deze verder trok, met mestre Carne de Cobra, die hem vervolgens aan het hoofd van de groep zette toen ook hij de stad verliet. Leraar op z’n 16de, is Marreta vervolgens nooit meer met capoeira gestopt. 

Mestre Marreta is al op vele capoeira workshops en evenementen, dans – en muziekevenementen in Europa en daarbuiten uitgenodigd. Elk jaar organiseert hij samen met mestre Samara (Capoeira Senzala) het oudste nog bestaande capoeira evenement in Europa, de Paasworkshop of Eastermeeting in Amsterdam. Een ander belangrijk evenement van Berimbau de Ouro dat ieder jaar georganiseerd wordt door mestre Marreta is het Nieuwjaars Evenement in Amsterdam.

Mestre Marreta heeft ook verschillende projecten in Montes Claros, de stad waar hij vandaan komt: een sociaal project verbonden aan de Capoeiraschool Berimbau de Ouro en een eco-boerderij ‘Fazenda Mandacaru’. Meer informatie hierover is te vinden op: www.berimbau.nl